Antonio Reyes - Oleos

 

Reyes, AntonioL'hiperrealisme convida a una contemplació mítica de la pintura. Les obres de l'artista Granollerí Reyes es mouen en aquesta tendència i ens tenia acostumats a gaudir d'uns temes de natures mortes que desitjaves tocar amb les formes perfeccionistes dels objectes. Seguint la seva característica ens endinsa en una nova temàtica en la que jugant amb la figuració urbanística introdueix un element vital de convivència. La ciutat no es nomes cases i carrers sinó també el marc de l'anècdota ciutadana. La vivesa del seu cromatisme i la treballada perfecció de les formes s'enriqueix amb l'alè vital de la gent que s'hi mou, en gaudeix i hi treballa.

 

JOAN SALA VILA
Comentarista d'art de la revista Vallès
 
                             

El pintor granollerí, nascut a Andalusia, es mou amb molta comoditat en el marc d'una expressió realista que frega l'hiperrealisme, d'una manera especial en el seu tema preferit que són els bodegons de fruits i flors amb cobretaules acabats amb puntes de coixí. L'exposició, que presenta a Argentona en la sala d'esplai i cultura de les pistes de Tennis Pancho, bàsicament la formen una sèrie de bodegons però hi aporta temes nous com són paisatges, figura animal i dos temes extrets de la història de l'Egipte faraònic.

En la seva obra, al marge d'alguna mala jugada que, a vegades, s'inventa el temps, la recerca de la perfecció és nota dominant, al costat de l'impacte d'un cromatisme intens. La sèrie de natures mortes, bodegons, crea, sovint, el desig d'intentar agafar amb la mà la fruita reproduïda per menjar-la. Crea sensacions amb fortes vibracions. I el mateix els altres temes. Òbviament que en la temàtica egípcia ha demanat ajut a llibres d'història de l'art de l'època dels faraons, però la sensació que creen les dues obres presentades és l'haver desitjat viure aquells temps.

Els paisatges recreen la verdor de la natura i se sent, al contemplar-los, la suavitat d'un fluix ventijol que mou les fulles dels arbres i acaricia la pell del buscador de bolets. Tota l'obra d'Antonio Reyes es mou en el món de la figuració. És una obra que agrada a primer cop d'ull pel seu cromatisme i per la seva temàtica, a la vegada molt decorativa. Un altre tema és la figura humana amb dues pintures, un autoretrat i un retrat de la seva dona. Totes dues obres es mouen en la mateixa orientació d'una expressió figurativa eminentment realista.

Una mostra per als seguidors i col·leccionistes de pintors vallesans que val la pena visitar amb el valor afegit que si sou esportista podeu passar una bona estona jugant a tennis i si es tracta d'una jornada de relax es pot complementar amb un dinar excel·lent en el restaurant de la instal·lació esportiva. Un indret agradable on els pintors hi troben motiu d'inspiració. Antonio Reyes és la segona vegada que hi presenta les seves darreres obres i la direcció el considera un pintor de la sala. Visitar una exposició pot esdevenir el complement cultural d'un dia festiu. Art, esport i gastronomia són cultura.

Febrero 2009 - Pancho Tennis Club JOAN SALA I VILA
WWW.SAVICENTO.COM

© 2015 Cladellas Enmarcación, Granollers (Barcelona) • Diseño Web